Alla inlägg den 9 juni 2009

Av Filippa Persson - 9 juni 2009 17:37

Igår var vi på Pia´s student hemma i Karlskrona. Lite otur med vädret då det regnade... Men det verkade inte studenterna bry sig om! *hahaha*
Efter utgången på trappan blev det till att åka hem till hennes mamma o äta. Vi hoppade över efterrätten då jag kände att vi behövde komma hem i vettig tid.


Ikväll är det träning på klubben. Har tappat lusten lite efter Irras lilla "utflyckt" sist då hon tog med sig två andra hundar upp från platsliggningen & bara sprang rundor. Irra blir helt 'speedad' när hon kommer till klubben o det är andra hundar där..  Fick tipset att fokusera mer på vardags lydnaden ett tag så kommer nog den andra träningen oxå att falla på plats. Hoppas det!
Har kommit på mig själv med att undvika saker som stimmar upp henne. Borde göra såna saker mkt oftare o träna på det ist!

Men hon är jätte duktig när man cyklar med henne!!!! *glad*

Har börjat 'rätta' henne när vi går i skogen o hon börjar vädra inåt skogen o vill gå in där. Hon får ett skarpt "nej" när hon vill in i skogen o sniffa efter rådjur och ett stort "duktig" (o ibland roligt bus med mig) när hon är ute på grusvägen igen. Det verkar funka...  Vill verkligen bli av med jakten, vill ju kunna ha henne lös utan att behöva leta upp henne igen...


Får se om vi kan komma på en bra lösning på att kunna få henne till att vilja ligga kvar på platsliggningen. Just  nu är det lite knöligt med alla moment som har med distans till mig att göra, hon tjuvar på dom.. Dom gick så himla bra innan ju!

Jag vet: Träning, träning o åter träning....
 
*ha det gött*

Ovido - Quiz & Flashcards